Τα τελευταία χρόνια στη GET έχουμε αναπτύξει πολλές εφαρμογές για διάφορους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τη δημιουργία και την τεχνική υποστήριξη εφαρμογών που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες και τις τεχνικές απαιτήσεις των διευθύνσεων των Δήμων.

Όλα τα έργα βασίζονται στη δημιουργία Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΥΓΕΠ) που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία έχουν κτιστεί διάφορες κάθετες εφαρμογές όπως είναι αυτή της διαχείρισης των πολεοδομικών δεδομένων. Η ΥΓΕΠ παρέχει αυτό που εκτιμούμε ότι αποτελεί την ουσία κάθε προσπάθειας εκσυγχρονισμού ενός Δήμου και ένταξης τους στην ψηφιακή εποχή και αυτό δεν είναι άλλο από την ανάγκη να αποκτήσει κοινή επιχειρησιακή εικόνα.

Η GET παρέχει την εφαρμογή της διαχείρισης πολεοδομικών δεδομένων  σε αρκετούς Δήμους. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης.

Η μεγάλη απήχηση των λύσεων που αναπτύσσουμε από επαγγελματίες έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετική υψηλή επισκεψιμότητα και μείωση της ανάγκης κάθε πολίτη να μεταβεί στην έδρα του Δήμου για να πάρει στοιχεία αφού η πρόσβαση γίνεται δυναμικά μέσω υπηρεσιών WMS, WFS.

Ενδεικτικά ακολουθούν τα στοιχεία επισκεψιμότητας της λύσης που έχει αναπτυχθεί για το Δήμο Ηρακλείου. Από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έως τις 2 Δεκεμβρίου 2021 η εφαρμογή έχει δεχθεί 296.158 επισκέψεις ενώ έχει 49.116 μοναδικούς χρήστες.

Τα χαρακτηριστικά της λύσης μας είναι:

 • Βασίζεται σε Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) επομένως ο Δήμος πληρώνει μόνον για τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την εφαρμογή σε βάθος διετίας καθιστώντας τη λύση εξαιρετικά δελεαστική και οικονομικά.
 • Επεκτείνει και αξιοποιεί την υπάρχουσα υποδομή και τα δεδομένα που υπάρχουν και αυξάνει τις θέσεις εργασίας Desktop και πεδίου.
 • Παρέχει νέες διαδικτυακές υπηρεσίες προς Μηχανικούς μειώνοντας δραματικά το χρόνο που επισκέπτονται το Δήμο. Οι εφαρμογές ενσωματώνουν αθροιστικά περισσότερα από 12.000 επίπεδα πληροφορίας και 30.000 τεκμήρια (πρωτότυπα διαγράμματα, ΦΕΚ κ.λπ.). Ενδεικτικά αναφέρονται οι εφαρμογές
  • Χορήγησης/Εκτύπωσης Αποσπάσματος Χρήσεων Γης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου,
  • Χορήγησης/Εκτύπωσης Αποσπάσματος Σχεδίου Πόλης
  • Μητρώου Διαγραμμάτων
  • Εκτύπωσης Βεβαίωσης για το επιτρεπτό της χρήσης βάσει του ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ
  • Διασύνδεσης με e-Άδειες (ΤΕΕ)
  • Μητρώου Ακίνητης Περιουσίας
 • Εναρμονίζει το Δήμο με την οδηγία Inspire και το νόμο 3882/2010.
 • Διαχειρίζεται όλα τα δεδομένα με ενιαίο και διάφανο τρόπο (π.χ. γενικά και τοπικά ρυμοτομικά, πολεοδομικά σχέδια και τροποποιήσεις, όρους δόμησης και χρήσεις, πράξεις εφαρμογής, κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους, ρέματα, οικισμούς, αρχαιολογικές ζώνες και άδειες οικοδομής) και εμπλουτίζει την υποδομή με ελεύθερα διαθέσιμα δεδομένα.
 • Η λύση μπορεί να φιλοξενηθεί (SaaS) εναλλακτικά και σε απομακρυσμένη υποδομή που προσφέρουμε.

Σημειώνεται ενδεικτικά, ότι οι παρακάτω Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αγίου Νικολάου, Αγρινίου, Αθήνας, Αμαρουσίου, Γορτυνίας, Ζίτσας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Ιλίου, Καλαμάτας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κέρκυρας, Μάνδρας – Ευδυλίας, Νάξου, Παπάγου – Χολαργού, Πειραιά, Πύλης, Ρεθύμνου, Χαλανδρίου και Χανίων χρησιμοποιούν σε διάφορους τομείς λύσεις δημιουργίας Υποδομών Γεωχωρικών Πληροφοριών – GIS που έχουμε αναπτύξει στην GET, ενώ αναγνωρίζοντας τα ανταποδοτικά οφέλη επαναεπενδύουν στην εξέλιξη αυτών.