Επέκταση Λειτουργικότητας Υ.Γε.Π σε Θέματα Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Η GET ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ακόμα έργο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Χαλανδρίου, ο οποίος έχει αποκτήσει μια ολοκληρωμένη γεωπληροφοριακή υποδομή βασισμένη σε τεχνολογία ανοικτού κώδικα.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, και με δεδομένη την ωριμότητα του συστήματος, ο Δήμος Χαλανδρίου, αποφάσισε να επενδύσει στην επέκταση της λειτουργικότητας της υποδομής και στην αξιοποίησή της σε θέματα Πολιτικής Προστασίας αλλά και διαχείρισης των Κοινωνικών Δομών του Δήμου. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν και τα εξής:

  • Αναπτύχθηκε εφαρμογή που αφορά στην κεντρική διαχείριση των εργασιών που πραγματοποιεί η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, για την παρακολούθηση αιτημάτων ή απαιτήσεων καθαρισμού οικοπέδων για την πρόληψη κινδύνου πυρκαγιάς. Η ανάπτυξη της εφαρμογής βασίστηκε στις προβλέψεις και τις διαδικασίες της πλέον πρόσφατης Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 2549Β / 19 Απριλίου 2023).
  • Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων έχει πραγματοποιήσει αποτύπωση κοινωνικών δομών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, στις οποίες θα μπορούσαν να απευθυνθούν και κάτοικοί του Δήμου Χαλανδρίου. Οι δομές παρέχουν ποικίλες κατηγορίες υπηρεσιών (Κοινωνική και Ψυχολογική Υποστήριξη, Στέγαση κ.λπ.). Εργασίες κωδικοποίησης, οργάνωσης και γεωκωδικοποίησης των στοιχείων δομών, ανάπτυξη σχετικής διεπαφής και ένταξη των δεδομένων στην εφαρμογή παρουσίασης των δομών.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • PostgreSQL
  • PostGIS
  • QGIS
  • Geoserver
  • GeoWebCache
  • Geonetwork Opensource
  • GET SDI Portal
  • WordPress

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Δήμος Χαλανδρίου

Website: https://www.chalandri.gr/

Ο Δήμος Χαλανδρίου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής. Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι μια σύγχρονη πόλη με πληθυσμό 74.192 μονίμους κατοίκους με βάση την απογραφή πληθυσμού το 2011. Η θέση του Δήμου στην πρώτη ζώνη αστικής συγκέντρωσης που περιβάλλει το κέντρο της Αθήνας, καθώς και η σχέση του με το βασικό οδικό δίκτυο και τα δίκτυα δημόσιων μέσων μεταφοράς υψηλής μεταφορικής ικανότητας (μετρό, προαστιακός), καθιστούν το Δήμο υποδοχέα δραστηριοτήτων του τριτογενούς τομέα και υπηρεσιών υπερτοπικής εμβέλειας όπως χρήσεων εμπορίου, υπηρεσιών και αναψυχής που απευθύνονται όχι μόνο στους δημότες του, αλλά και στο σύνολο των Δήμων του τομέα.

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;