Πύλη Ανοιχτών Δεδομένων Δήμου Γορτυνίας

Ο Δήμος Γορτυνίας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που ανοίγει τα γεωχωρικά του δεδομένα. Η Υποδομή Ανοιχτών Δεδομένων, που ανέπτυξε η GEOSPATIAL ENABLING TECHNOLOGIES για το Δήμο Γορτυνίας, αποτελεί επίσημο κατάλογο με “Δημόσια Ανοικτά Δεδομένα” του Δήμου Γορτυνίας. Η υποδομή αναπτύχθηκε με γνώμονα και στόχο τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της διοίκησης, την ενίσχυση της διαφάνειας και της συμμετοχής των πολιτών, την προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης. Επιπλέον, ο κατάλογος έχει εμπλουτισθεί με ανοικτά δεδομένα τρίτων φορέων που αφορούν στο Δήμο. Στην Πύλη Ανοιχτών Δεδομένων δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης δεδομένων σχετικά με τις υποδομές, θέματα περιβάλλοντος, πολεοδομίας, χωροταξίας, τουρισμού, ενέργειας, αναψυχής κλπ του Δήμου Γορτυνίας. Ο κατάλογος εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα σύνολα δεδομένων.

Η νέα ιστοσελίδα OpenDataGortynia.gr έχει ως σκοπό την ενοποίηση όλων των πηγών της δημόσιας διαθέσιμης πληροφορίας που αφορούν στον Δήμο Γορτυνίας σε ένα ενιαίο δικτυακό τόπο, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το κομβικό σημείο συγκέντρωσης και διανομής δημόσιων δεδομένων του Δήμου. Τα σύνολα δεδομένων είναι διαθέσιμα με ανοικτές άδειες, που επιτρέπουν την περαιτέρω χρήση χωρίς περιορισμούς και χωρίς κόστος.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Δήμος Γορτυνίας

Website: http://www.gortynia.gov.gr/

Ο Δήμος Γορτυνίας είναι δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχοντας ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την επίτευξη κοινωνικού έργου και τη αναβάθμιση της περιοχής, ακολουθεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία, επενδύοντας σε έργα Γεωπληροφορικής.

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;