Εφαρμογή αναλυτικής πρόβλεψης καιρού για την Περιφέρεια Ηπείρου

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Περιφέρεια Ηπείρου

Website: http://www.php.gov.gr/

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελείται από τις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας. Η έδρα της Περιφέρειας βρίσκεται στα Ιωάννινα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου διαρθρώνονται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Την μέριμνα για την διαχείριση και την εύρυθμη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του έργου έχει η Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Φορέα.
Στο πλαίσιο του έργου “PASSENGERS AND LOGISTICS INFORMATION EXCHANGE SYSTEM” (ARGES), η GEOSPATIAL ENABLING TECHNOLOGIES (GET) υλοποίησε ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την Περιφέρεια Ηπείρου. Για τις ανάγκες του έργου, αναπτύχθηκε από τη GET εφαρμογή αναλυτικής πρόβλεψης του καιρού στην περιοχή ενδιαφέροντος. Η εφαρμογή, μέσω εύχρηστων διεπαφών παρέχει αναλυτική πληροφορία για τις τρέχουσες και προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες, στην περιοχή ενδιαφέροντος του έργου. Ειδική μέριμνα δίνεται στην παρουσίαση της πληροφορίας για τους περιλαμβανόμενους λιμένες (Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Πάτρας) και τις θαλάσσιες ζώνες τους. Η εφαρμογή παρέχει:
  • Πολυκαναλική πρόσβαση με έμφαση στην βελτιστοποίηση της χρήσης από έξυπνες συσκευές (mobile first)
  • Υποστήριξη των ευρύτερα διαδεδομένων περιηγητών (internet explorer, chrome, firefox, safari, opera).
  • Πολύγλωσσο περιβάλλον χρήστη με εναλλαγή γλώσσας (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά) κατά βούληση.
  • Μενού επιλογής των κυριότερων τοποθεσιών (πόλεις, κωμοπόλεις, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος) για την παρουσίαση της πρόγνωσης του καιρού για την συγκεκριμένη περιοχή.
  • Παρουσίαση της πρόβλεψης του καιρού σε συγκεκριμένη περιοχή η οποία θα δίνεται σε πινακοειδή μορφή εμφανίζοντας με σύμβολα και λεκτικά τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες και τιμές των βασικών μετεωρολογικών παραμέτρων για τις επόμενες τρεις (3) ημέρες, ανά τρεις (3) ώρες.
   

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;