Ανάπτυξη Εφαρμογής Προειδοποιήσεων Παγετού για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Η GET ανέπτυξε την εφαρμογή προειδοποιήσεων παγετού για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, η οποία έχει στόχο να περιορίσει τόσο την καταστροφή  στη φυτική παραγωγή της χώρας όσο και την επιπλέον επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ  αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο cloud του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα ακολουθήσει η ανάπτυξη εφαρμογής για λειτουργία σε κινητό.

Η εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί για την παρουσίαση των προειδοποιήσεων είναι διαδικτυακή και βασίζεται σε σύγχρονες τεχνολογίες ανάπτυξης διαδραστικών χαρτογραφικών εφαρμογών.

Μέσω της εφαρμογής παρέχονται 4 επίπεδα προειδοποιήσεων.

Πράσινο: Δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις για την επιλεγμένη περιοχή.

Κίτρινο: Πιθανώς Παγετός.

Πορτοκαλί: Μέτριας Έντασης Παγετός

Κόκκινο:  Ισχυρής Έντασης Παγετός.

Στον διαδραστικό χάρτη παρουσιάζεται η χώρα με τον  διαχωρισμό των δήμων. Κάθε δήμος έχει το χρώμα του αντίστοιχου επιπέδου προειδοποίησης. Φέρνοντας τον δείκτη πάνω σε ένα συγκεκριμένο δήμο εμφανίζεται ένα πλαίσιο κειμένου με το όνομα του Δήμου και το μήνυμα  που αντιστοιχεί στο επίπεδο προειδοποίησης για τον συγκεκριμένο Δήμο.

Η πρόγνωση βασίζεται σε μετεωρολογικές προγνώσεις από το Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό κέντρο, που είναι το καλύτερο παγκοσμίως, που λαμβάνονται μέσω της ΕΜΥ. Από τα δεδομένα αυτά παράγονται αυτοματοποιημένα οι προειδοποιήσεις του παγετού. Τα δεδομένα διαχειρίζονται από ένα γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα παρουσίασής τους με τη μορφή διαδραστικών χαρτών ή χρονοσειρών. Η χρονική και η χωρική ανάλυση της εφαρμογής καθιστά δυνατή την παρακολούθηση των φαινομένων ανά ώρα, ενώ ο χρήστης / γεωργός μπορεί να εστιάσει και να λάβει πληροφορία ακριβώς στο σημείο που τον ενδιαφέρει.

Η εφαρμογή επιτρέπει την αποστολή ειδοποιήσεων σε ενδιαφερόμενους με χρήση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία καθώς και να επιλέξουν τον-ους δήμους για τους οποίους ενδιαφέρονται να λαμβάνουν ειδοποιήσεις. Όταν εκδοθεί οποιαδήποτε προειδοποίηση για έναν Δήμο αποστέλλεται μήνυμα στους αποδέκτες που έχουν εγγραφεί για τον συγκεκριμένο Δήμο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παρέχεται στον παραγωγό η έγκαιρη και έγκυρη προειδοποίηση που χρειάζεται ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πριν και μετά τον παγετό.

Παράλληλα αναπτύσσεται και εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία θα είναι σύντομα  διαθέσιμη για φορητές συσκευές με λογισμικό Android ή iOS. Η Εφαρμογή θα παρέχει τις εξής δυνατότητες:

  1. Σύνδεση / Εγγραφή χρήστη.
  2. Επιλογής δήμου-ων για λήψη ειδοποιήσεων.
  3. Προσωπικές ειδοποιήσεις. Θα εμφανίζει τις προειδοποιήσεις για τον παγετό που εκδίδονται, και αφορούν τους δήμους  που έχει επιλέξει ο χρήστης. Οι προειδοποιήσεις θα αναφέρονται για τις τρεις επόμενες ημέρες με ημερήσιο βήμα.
  4. Διαμοιρασμό ειδοποίησης. Θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να αποστείλει την ειδοποίηση σε άλλους χρήστες με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • Html / CSS / Javascript
  • Vanilla JS, MapLibre GL JS
  • Geoserver
  • PostgreSQL
  • Python
  • React Native

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων

Website:

http://www.minagric.gr

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει ως αρμοδιότητες τη διαμόρφωση της πολιτικής στον αγροτικό τομέα καθώς και θέματα που αφορούν σε ετήσια και πολυετή προγράμματα ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων. Διαθέτει πλήθος δεδομένων εικονιστικών και διανυσματικών για το σύνολο της χώρας.

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;