Ανάπτυξη εφαρμογών για τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Το έργο Water Rescue του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία, έχει ως στόχο τη βιώσιμη διαχείριση της διανομής πόσιμου νερού εξασφαλίζοντας έτσι την αποδοτικότητα των υδατικών πόρων. Η βιώσιμη διαχείριση των διασυνοριακών υδάτινων πόρων θα επιτευχθεί με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υδατικών πόρων (μείωση των μη τιμολογούμενου ύδατος – NRW) και της ποιότητας των υδάτινων πόρων (σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού ύδατος από την πηγή και πίσω στο περιβάλλον) μέσω της ανάπτυξης και της προσαρμογής κοινού μεθοδολογικού πλαισίου & εργαλείων. Στο έργο αυτό συμμετέχει η ΔΕΥΑ Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος.

Στα πλαίσια του Έργου, η GET ανέλαβε την υλοποίηση εξειδικευμένων εφαρμογών γεωπληροφορικής που υποστηρίζουν τη λειτουργία της Υπηρεσίας και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Η πρώτη εφαρμογή που αναπτύχθηκε δίνει τη δυνατότητα στην Υπηρεσία να παρακολουθεί τη χωροχρονική εξέλιξη των βλαβών. Η κάθε βλάβη καθώς και τα στοιχεία της (κόστος, απώλεια ύδατος, υλικά, κλπ.) αποτυπώνονται σε χάρτη με δυνατότητα αναζητήσεων και προσαρμοσμένων φίλτρων αλλά και χωρικής ανάλυσης. Με τον τρόπο αυτό η Υπηρεσία μπορεί να εντοπίσει περιοχές στις οποίες υπάρχουν σημαντικές απώλειες ύδατος αλλά και μεγάλο κόστος αποκατάστασης και κατά συνέπεια να σχεδιάσει έργα και παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του δικτύου και την μείωση του λειτουργικού κόστους και του NRW.

H δεύτερη εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στην υπηρεσία να επικοινωνήσει με τον πολίτη. Συγκεκριμένα του δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεται αυτόματα για προγραμματισμένες διακοπές παροχής ύδατος στην περιοχή του (μέσα από την ιστοσελίδα αλλά και με ενημερωτικό email) αλλά και να υποβάλει αναφορά προβλήματος / βλάβης. Το πρόβλημα επιλύεται από την υπηρεσία σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κρατώντας παράλληλα στην εφαρμογή πλήρες ιστορικό της εξέλιξης, του κόστους και των εργασιών. Η εφαρμογή μειώνει το χρόνο ανάδρασης από την Υπηρεσία κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των απωλειών ύδατος και κατά συνέπεια του NRW.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • PostgreSQL / TimescaleDB
  • Geoserver
  • GET SDI PORTAL
  • ReactJS

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), είναι μία από τις πρώτες επιχειρήσεις που συστάθηκαν σε εφαρμογή του Ν.1069/80. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, επιχείρηση ειδικού σκοπού, άρθρο 252 του Ν.3463/06 που σκοπό έχει την μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων καθώς και μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων της περιοχής αρμοδιοτήτων του Δήμου Κομοτηνής, όπως ορίζει ο Ν.1069/80.

Website: http://www.deyakom.gr/

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;