Εφαρμογή Παρακολούθησης Έργων Υποδομής και Διαχρονικής Εξέλιξης τους – Περιφέρεια Κρήτης

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Η Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας μείνει πλήρως ικανοποιημένη μετά την υλοποίηση του πρώτου έργου που αφορούσε στην ανάπτυξη της ΥΓΕΠ της Περιφέρειας Κρήτης, προχώρησε σε νέο έργο συντήρησης και επέκτασης της ΥΓΕΠ από την GET.

Στο πλαίσιο του νέου έργου η  GET έχει αναπτύξει την κάθετη εφαρμογή Παρακολούθησης Έργων Υποδομής και Διαχρονικής Εξέλιξης, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον Τομέα Τεχνικής Υπηρεσίας να παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων υποδομής έχοντας το κατάλληλο χαρτογραφικό υπόβαθρο.

Η υλοποιημένη λύση βασίζεται σε Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και παραμετροποιήθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των Δήμων της Περιφέρειας. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής:

 • Δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού και ψηφιοποίησης του έργου, με πολλαπλές δυνατότητες τρόπου σχεδιασμού, σε σύγχρονο χαρτογραφικό υπόβαθρο.
 • Για κάθε έργο παρέχονται αναλυτικές περιγραφικές και χωρικές πληροφορίες οι οποίες αφορούν στον
  • κωδικό του έργου, στον τίτλο του, στον προϋπολογισμό του, στον φορέα υλοποίησης, στην προϊσταμένη αρχή, στη διευθύνουσα υπηρεσία, στη χρηματοδότηση, στη φάση σύμβασης, στην ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, στην κατηγόρια του έργου (Πράσινο, Οδοποιία κ.ά.), χάρτης εντοπισμού του έργου σε σύγχρονο χαρτογραφικό υπόβαθρό, καθώς και η γεωμετρία του έργου.
  • Έχοντας όλες τις παραπάνω πληροφορίες οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα πολυκριτηριακής αναζήτησης έργων και απεικόνισής του, τόσο βάσει περιγραφικών όσο και χωρικών παραμέτρων (π.χ. αναζήτηση και προβολή των έργων που έχουν συμβασιοποιηθεί εντός 2021 ανά δημοτική ενότητα).

 Στόχος της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι η συγκέντρωση και η κεντρική διαχείριση της πληροφορίας που αφορά την παρακολούθηση και τη διαχρονική εξέλιξη των έργων υποδομής, η οποία οδηγεί σε κοινή επικαιροποιημένη επιχειρησιακή εικόνα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 • PostgreSQL
 • PostGIS
 • Quantum GIS (QGIS)
 • Geoserver
 • GeoWebCache
 • Geonetwork Opensource
 • GET SDI Portal
 • GET Open Data
 • CKAN

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Περιφέρεια Κρήτης

Website: https://www.crete.gov.gr/

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι μία από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας. Περιλαμβάνει τη νήσο Κρήτη και μικρότερα νησιά όπως τη Γαύδο, τη Γαυδοπούλα, τη Δία, τη Χρυσή, το Κουφονήσι και τις νήσους Διονυσάδες. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο της ανατολικής Μεσογείου μετά την Κύπρο. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του Αιγαίου πελάγους και καλύπτει μια περιοχή 8.336 km². Ο μόνιμος πληθυσμός της είναι 623.065 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία.

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;