Εφαρμογή Περιουσιολογίου Δήμου Χαλανδρίου

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Η GET ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ακόμα έργο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Χαλανδρίου, ο οποίος όντας μακροχρόνιος πελάτης μας, έχει αποκτήσει μια ολοκληρωμένη γεωπληροφοριακή υποδομή βασισμένη σε τεχνολογία ανοικτού κώδικα.

Η υποδομή φιλοξενεί πλήθος γεωχωρικών δεδομένων και εξυπηρετεί λειτουργίες του Δήμου σε επιχειρησιακό επίπεδο. Με δεδομένη τη θετική ανταπόκριση των εσωτερικών χρηστών (στελέχη του Δήμου), την αποδεδειγμένη εξοικονόμηση χρόνου κατά την τεκμηρίωση του υφιστάμενου πολεοδομικού καθεστώτος, αλλά και των εξωτερικών χρηστών (π.χ. υπηρεσίες Δόμησης, μηχανικοί στους οποίους επιδεικνύεται η λειτουργία στις επί τόπου επισκέψεις, δημότες) ο Δήμος Χαλανδρίου επενδύει συστηματικά στην επέκταση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του συστήματος.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, με δεδομένη την ωριμότητα του συστήματος και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στους εσωτερικούς χρήστες του συστήματος, αναπτύχθηκε και η εφαρμογή Περιουσιολογίου του Δήμου, η οποία βασίζεται σε Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Η κάθετη εφαρμογή Περιουσιολογίου αποτελεί μια οριζόντια υποδομή και ένα σημαντικό εργαλείο τεκμηρίωσης όλων των ακινήτων της περιουσίας του Δήμου και ορθολογικής διαχείρισης αυτών χρήσιμο σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της λύσης αρχικά πραγματοποιήθηκε γεωκωδικοποίηση όλων των ακινήτων του Δήμου, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκε ο Ψηφιακός Φάκελος Ακινήτου, μοναδικός για κάθε ακίνητο. Κάθε φάκελος περιλαμβάνει τα αρχεία που σχετίζονται με το ακίνητο σε μορφή τεκμηρίων, τα οποία μπορεί να αφορούν Κτηματολόγιο και Δηλώσεις Ε9, Οικοδομικές Άδειες – Τακτοποιήσεις Σχέδια, Φωτογραφίες, Μελέτες Πυροπροστασίας, Δελτίο Προσεισμικού Ελέγχου, χωρίς να περιορίζονται σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο κάθε πληροφορία που αφορά συγκεκριμένο ακίνητο του Δήμου υπάρχει συγκεντρωμένη και τεκμηριωμένη σε έναν κόμβο πληροφόρησης, ενώ ενημερώνεται και επικαιροποιείται άμεσα και οριζόντια.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί τη βάση για τη διαχείριση των εσόδων του Δήμου, τα οποία προέρχονται από την εκμετάλλευση της περιουσίας του Δήμου, επομένως έχει ως στόχο  την ορθολογικότερη διαχείριση της περιουσίας του Δήμου παρέχοντας γνώση της πραγματικής κατάστασης.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • PostgreSQL
  • PostGIS
  • Quantum GIS (QGIS)
  • Geoserver
  • GeoWebCache
  • Geonetwork Opensource
  • GET SDI Portal

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Δήμος Χαλανδρίου

Website: https://www.chalandri.gr/

Ο Δήμος Χαλανδρίου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής. Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι μια σύγχρονη πόλη με πληθυσμό 74.192 μονίμους κατοίκους με βάση την απογραφή πληθυσμού το 2011. Η θέση του Δήμου στην πρώτη ζώνη αστικής συγκέντρωσης που περιβάλλει το κέντρο της Αθήνας, καθώς και η σχέση του με το βασικό οδικό δίκτυο και τα δίκτυα δημόσιων μέσων μεταφοράς υψηλής μεταφορικής ικανότητας (μετρό, προαστιακός), καθιστούν το Δήμο υποδοχέα δραστηριοτήτων του τριτογενούς τομέα και υπηρεσιών υπερτοπικής εμβέλειας όπως χρήσεων εμπορίου, υπηρεσιών και αναψυχής που απευθύνονται όχι μόνο στους δημότες του, αλλά και στο σύνολο των Δήμων του τομέα.

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;