Αναβάθμιση Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών για τον Δήμο Πειραιά

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Η GET υλοποίησε με επιτυχία τη συντήρηση και αναβάθμιση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών – GIS του Δήμου Πειραιά, ο οποίος επενδύει πλέον συστηματικά στην υφιστάμενη Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, που υλοποίησε η GET στο πλαίσιο προηγούμενου έργου, καθώς είναι κατανοητό ότι η λειτουργία της Υποδομής επαυξάνεται με την διαθεσιμότητα και ποιότητα των γεωχωρικών δεδομένων που διαθέτει. Συνεπώς, επιδίωξη ήταν η, κατά το δυνατόν, πληρέστερη ενημέρωση της Υποδομής μέσω της κατάλληλης μεταφοράς και ορθής μοντελοποίησης των δεδομένων του παλιού GIS στη νέα υποδομή και την εξασφάλιση της συνεχούς πρόσβασης σε αυτή από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χρήστες του Δήμου.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου η GET υλοποίησε την μετεγκατάσταση λογισμικού σε υποδομές G-Cloud, τη συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικών, τη μετάπτωση των δεδομένων από το παλιό γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών του Δήμου, την εκπαίδευση χρηστών αλλά και την πιλοτική καταγραφή μέρος του οδικού Δικτύου του Δήμου Πειραιά συνολικού μήκους 65,67km μέσω πανοραμικών μετρητικών φωτογραφιών 360ο και παρουσίασή τους μέσω τις υφιστάμενης Υ.Γε.Π.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • PostgreSQL
  • PostGIS
  • Geoserver
  • GeoWebCache
  • Geonetwork Opensource
  • GET SDI Portal
  • MX7

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Δήμος Πειραιά

Website:

https://piraeus.gov.gr/  

Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της Αττικής και ο σημαντικότερος λιμένας της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου. Ο Δήμος Πειραιώς αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο και οικισμό της Ελλάδας, με πληθυσμό 175.697, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ενώ η έκτασή του είναι 10,9 τ.χμ. Ο Πειραιάς στην σύγχρονη εποχή είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας, ενώ διαθέτει τον μεγαλύτερο λιμένα της Ευρώπης και τον τρίτο στον κόσμο σε επιβατική κίνηση, που τον καθιστά ως το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της ελληνικής οικονομίας, ενώ μέσω αυτού συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα νησιά του Αιγαίου.

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;