Κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Εξασφάλιση των Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων Δήμου Ιλίου

ΠΡΟΦΙΛ

Όνομα: Δήμος Ιλίου

Website: https://www.ilion.gr/ 

Το Ίλιον είναι ένας από τους 9 δήμους της Δυτικής Αθήνας, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος σε πληθυσμιακό μέγεθος, με κατοίκους που ξεπερνούν τους 130.000. Έχει συνολική έκταση 9.250 στρέμματα και χωρίζεται οικιστικά σε 7 συνοικίες και 19 γειτονιές. Το Ίλιον βρίσκεται 8 χλμ. βορειοδυτικά του κέντρου της Αθήνας και συνορεύει ανατολικά και βόρεια  με το δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού, νότια με το δήμο Περιστερίου και  δυτικά με το δήμο Πετρούπολης.

Η GET ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ακόμα έργο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Ιλίου, ο οποίος έχει αποκτήσει μια ολοκληρωμένη γεωπληροφοριακή υποδομή βασισμένη σε τεχνολογία ανοικτού κώδικα.

Το έργο αφορούσε στην Κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών-Ε.Σ.Κ.Κ-Χώρων του Δήμου Ιλίου. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου καταρτίσθηκε το επιχειρηματικό σχέδιο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου, στο οποίο καταγράφονται οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Στη συνέχεια, οι χώροι για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση ιεραρχούνται βάσει κριτηρίων ως προς την αναγκαιότητα απόκτησής τους για τον ευρύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου λαμβάνοντας υπόψη και το χρόνο που έχει παρέλθει από την επιβολή της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

Τα αποτελέσματα του έργου έχουν ενταχθεί στην ήδη υπάρχουσα Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών – Υ.Γε.Π. που έχει αναπτύξει η GET για τον Δήμο Ιλίου και η οποία αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της υλοποίησης, ενώ τροφοδοτούν και την κάθετη εφαρμογή υποστήριξης της Πολεοδομίας – GET e-POLEO – του Δήμου Ιλίου.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: 2: «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ»

 

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • PostgreSQL
  • PostGIS
  • QGIS
  • Geoserver
  • GeoWebCache
  • Geonetwork Opensource
  • GET SDI Portal

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Χρειάζεστε βοήθεια με παρόμοιο έργο;