Μετά από ένα δημιουργικό 24ωρο και τη συμμετοχή 12 ομάδων ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος εθνικός επιχειρηματικός διαγωνισμός ActInSpace (ένας συνδυασμός hackathon και startup contest) που διοργάνωσε το si-Cluster στις 20-21 Μαΐου στο α2-innohub.
Οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν οι MaGOSHermesDrone2ship, Smart Weather Balloon, Orion και Uranus. Η ομάδα MaGOS είναι η ελληνική νικήτρια ομάδα που έλαβε το πολυπόθητο εισιτήριο για την Τουλούζη, ευγενική χορηγία της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διεθνή τελικό. Το προϊόν που ανέπτυξε είναι ένα «μαγνητικό χέρι» (wearable) που θα μπορεί να μεταφράζει τις προτάσεις ανθρώπων με προβλήματα ομιλίας που κάνουν χρήση της νοηματικής, με τη βοήθεια smartphone εφαρμογής.
O εθνικός διαγωνισμός του ActInSpace υλοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Corallia, φορέα συντονιστή του si-Cluster με την ευγενική χορηγία των μελών, μέσα σε αυτή και η GET, του si-Cluster, Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.